STRONA GŁÓWNA I AKTUALNOŚCI I DYSTRYBUTORZY

Lacanche

Logowanie

Aktualności

3 nowe kolory w stylu vintage!

Gama opcji oferowanych przez Lacanche została poszerzona o trzy nowe kolory emalii:

...

Od teraz możesz wybierać spośród 23 lśniących odcieni emaliowego wykończenia.

> Zobacz wszystkie kolory w konfiguratorze

 

Odkryj trzy nowe kolory Lacanche

Gama opcji oferowanych przez Lacanche została poszerzona o trzy nowe kolory emalii:

szary fajansowy
oliwkowozielony
wiśniowy.

Od teraz możesz wybierać spośród 20 lśniących odcieni emaliowego wykończenia.

> Zobacz wszystkie kolory w konfiguratorze

 

Lacanche: „Przedsiębiorstwo Żywego Dziedzictwa”

Francuska doskonałość i doświadczenie
 
Firma Lacanche została wyróżniona znakiem EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant), czyli „Przedsiębiorstwo Żywego Dziedzictwa” przez francuskie ministerstwo gospodarki, finansów i przemysłu. To wyróżnienie zostało stworzone, aby zwrócić uwagę na francuskie firmy odznaczające się wyjątkowymi umiejętnościami i doświadczeniem w zakresie produkcji.

> Więcej informacji na temat Lacanche

 

Bocuse d’Or

5 stycznia 2012

Firma Lacanche zaangażowała się w 2011 roku w organizację ogólnoświatowego konkursu kulinarnego Bocuse d’Or, który zakończył się zwycięstwem duńskiego szefa kuchni Rasmusa Kofoeda.

Od 1987 roku w konkursie bierze udział 24 szefów kuchni – zwycięzców testów eliminacyjnych odbywających się na poszczególnych kontynentach – którzy konkurują ze sobą nawzajem. Konkurs odbywa się co dwa lata w styczniu w budynku Eurexpo w pobliżu Lyonu. W tym samym czasie mają miejsce targi Sirha (Salon International de la Restauration, de l’Hôtellerie et de l’Alimentation – Międzynarodowe Targi Gastronomii, Hotelarstwa i Żywienia). Międzynarodowe jury złożone z renomowanych szefów kuchni wybiera zwycięzcę na podstawie ocen przyznawanych dwóm daniom (jednemu mięsnemu i jednemu rybnemu) zaprezentowanym przez każdego kandydata.
Francuscy szefowie kuchni, którzy znaleźli się na liście zwycięzców, zyskali uwagę opinii publicznej i zapisali się w historii gastronomii: Jacky Fréon (Bocuse d’Or 1987), Michel Roth (Bocuse d’Or 1991), Régis Marcon (Bocuse d’Or 1995), Yannick Alléno (Bocuse d’argent 1999), François Adamski (Bocuse d’Or 2001), Serge Vieira (Bocuse d’Or 2005) i Fabrice Desvignes (Bocuse d’Or 2007).

 

Lacanche "Blues in Manhattan"

4 październik 2012

LACANCHE w Nowym Jorku, w ostatniej edycji festiwalu " Taste of France"

 

Salon sztuki kulinarnej: Paule Caillat

5 stycznia 2012

Znana z innowacyjności Paule Caillat zaprosiła do swojego świata Betty Edery Bitton, specjalistkę do spraw jedzenia, aby wspólnie stworzyć nowe smaki w salonie sztuki kulinarnej. Paule i Betty łączy zamiłowanie do dobrego i apetycznego jedzenia oraz dar do przekazywania innym własnej wiedzy kulinarnej.
Paule stworzyła 15 lat temu „Promenades gourmandes”, kurs gotowania kierowany do pasjonatów gotowania z całego świata.
Betty, która uczyła się pod okiem Yvesa Thurièsa, dwukrotnie zdobyła nagrodę dla najlepszego rzemieślnika we Francji i jest znana w świecie francuskiego cukiernictwa, założyła w Londynie Crème de la Crème, jedną z najlepszych kawiarni-ciastkarni, która odnosiła sukcesy przez 17 lat. Następnie skierowała swoją uwagę na Lazurowe Wybrzeże, gdzie prowadziła siedem kawiarni-ciastkarni i uświetniała ważne wydarzenia.
Nie dziwi więc, że jej łopatki i rękawy cukiernicze można znaleźć obok kuchenki Lacanche w kuchni, w której kręcono film związany z umieszczeniem w 2010 roku „Francuskiej tradycji biesiadnej” na Liście Reprezentatywnej Niematerialnego Dziedzictwa Ludzkości Unesco.
Betty oferuje kursy cukiernictwa miłośnikom gotowania, którzy dążą do perfekcji. Zajęcia rozpoczną się na początku 2012 roku. Poprowadzą je wspaniali francuscy cukiernicy, m.in. Christophe Felder, Fabrice Le Bourdat, Sadaharu Aoki.