STRONA GŁÓWNA I AKTUALNOŚCI I DYSTRYBUTORZY

Lacanche

Logowanie

Mini Magdalenki

  1. Ubij białka w misce stalowej na sztywną pianę.
  2. dodawaj kolejno żółtka i delikatnie je połącz z białkami.
  3. Dodawaj mąkę i proszek do pieczenia po trochu, cały czas mieszając  (aby uniknąć grudek).
  4. Dodaj skórkę z ½ cytryny.
  5. Nasmaruj formę do pieczenia Magdalenek masłem i delikatnie oprusz mąką.
  6. Wstępne nagrzej piekarnik do 200 °C.
  7. Włóż  po jednej łyżce ciasta w każde zagłębienie. Umieść formę w piekarniku i piecz przez około 15 do 20 minut (piekarnik nagrzany do 200 °C, wentylator wyłączony)

POD KONIEC PROCESU PIECZENIA, PILNUJ CIASTEK, ABY NIE WYSYCHŁY ZBYT MOCNO.
WYJMIJ MAGDALENKI Z TACY JAK TYLKO BĘDĄ GOTOWE.

SKŁADNIKI 

  • 125g masła
  • 125g mąki
  • 125g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jaja
  • skórka z ½ cytryny

PRZYBORY KUCHENNE 

  • 1 forma silikonowa do Magdalenek
  • 1 miska ze stali nierdzewnej do mieszania
  • 1 łyżka ze stali nierdzewnej
  • 1 pędzelek do smarowania ciasta
  • 1 skrobak do cytryn
  • 1 łyżka drewniana
  • 1 mikser ręczny
  • 1 miska ceramiczna do budyniu
  • 1 trzepaczka