W rondlu na małym ogniu podgrzej mleko.
Tuż przed zagotowaniem, zdejmij z ognia i pozostaw do wystudzenia do temperatury 38 ° do 40 °C.
Dodaj bakterie fermentacji mlekowej lub jogurt i dobrze wymieszaj trzepaczka. (* W tym miejscu należy dodać cukier oraz aromat w razie potrzeby.).
Napełnić Kombiwar wodą do pierwszego poziomu i ustaw termostat na 30 °C.
Ustaw filiżanki lub miseczki na perforowanej blasze (*Jeśli zdecydujesz się użyć dżemu, możesz włożyć kilka łyżek na spód każdej filiżanki).
Wlej delikatnie mleko do każdej filiżanki, upewniając się, aby nie wymieszać go z dżemem, lub nie spienić mleka.
Przykryć każdą filiżankę osobno (użyj małych kwadratów foli spożywczej, jeśli nie posiadasz przykrywek).
Umieść perforowaną blachę z filiżankami w kombiwarze i przykryj pokrywką. Gotuj co najmniej 6 godzin.
Po zakończeniu procesu schowaj filiżanki w lodówce na całą noc.

SKŁADNIKI
Jogurt Do nadania smaku jogurtu (*)
PRZYBORY KUCHENNE