WSPARCIEAKTUALNOŚCIKontaKt

Wolno gotowany Filet z łososia z koprem włoskim i czerwonym pieprzem

Przygotuj dużą miskę i napełnij ja gorącą wodą.
Filet z łososia przetnij wzdłóż na pół, aby otrzymać dwa kawałki szerokie na 6cm.
Umieść każdy kawałek na kawałku pergaminu.
skrop każdą część łososia  sosem ostrygowym równomiernie oprusz solą i cukrem z każdej strony i posyp nasionami kopru włoskiego, kilkoma ziarnami pieprzu czerwonego.
Zanuż na kilka sekund jeden lub dwa wafle ryżowe w gorącej wodzie, aby je zmiękczyć.
Zawiń szczelnie łososia w jeden lub dwa wafle ryżowe upewniając się, że zachodzą na siebie i szczelnie okrywają łososia.
Zawiń każdą porcje łososia owiniętą w wafle ryżowe w kawałek pergaminu.
Umieść je w naczyniu żaroodpornym obok siebie.
Włóż naczynie do lodówki na co najmniej 1 godzinę, ale nie więcej niż 2 godziny.
Rozgrzej szafkę grzewczą między 3 i 4 (80/90 °C).
Umieścić naczynie z łososiem w szafce na około 30 do 40 minut w zależności o grubości łososia.
Sprawdź rezultat po 30 minutach. Łosoś nie może być rozgotowany! Kolor powinien być zbliżony do oryginalnego koloru świeżego łososia, lekko różowy, a mięso po naciśnięciu powinno delikatnie się rozwarstwiać, ale nie powinno być twarde.
Gdy łosoś już będzie gotowy wyjmij go z pergaminu.
Podawaj ciepłego, z dodatkiem placków ziemniaczanych, naleśników ziemniaczanych lub tostów z ciemnego chleba i sosu jogurtowo-miętowego

 

Poziom trudności: 

Czas przygotowania: 

Czas gotowania: 

OFERTA LACANCHE 

SKŁADNIKI 

  • 1x 500 gr. Środkowej części Fileta z łososia bez skóry
  • 20 gr. brązowego cukru
  • 20 gr. sosu ostrygowego
  • 4 arkusze papieru ryżowego
  • 10 gr soli Fleur de Sel
  • 5 gr. czerwonego pieprzu
  • 5 gr. nasion kopru włoskiego

PRZYBORY KUCHENNE 

  • Pergamin
  • 1 żaroodporne płytkie naczynie