1. Wymieszaj przeciśnięty czosnek z nasionami kopru włoskiego dodaj wino i oliwę z oliwek i zamarynuj mięso przez co najmniej dwie godziny lub przez całą noc.
2. Obróć mięso kilka razy w czasie marynowania.
3. Pokrój paprykę i fenkuł w cienkie paski.
4. Zanurz paski we wrzącej wodzie przez 15 sekund i następnie włóż w lodowatą wodę i dobrze osusz.
5. Rozgrzej płytę lub grill na co najmniej 10 minut przed smażeniem
6. Wyjmij mięso z marynaty i osusz papierowym ręcznikiem
7. Smaż mięso na płycie (lub grillu) do pożądanego stopnia wysmażenia.
8. Odłóż mięso na płytki talerz do wystygnięcia przed pocięciem na plastry.
9. Tymczasem zredukuj pozostałą marynatę w garnku do około 1/5 jej objętości.
10. Przygotuj sos sałatkowy i dodaj zredukowaną marynatę.
11. Wymieszać sałatę z częścią dressingu i umieść w misce do sałaty.
12. Wymieszaj paprykę z fenkułem i z resztą dressingu i połóż na górze sałaty wraz z kaparami.
13. Kawałki mięsa poukładaj wokół sałatki.
14. Podawaj na zimno.

SKŁADNIKI
Marynata: Sałatka: Sos do sałatki:
PRZYBORY KUCHENNE