STRONA GŁÓWNA I AKTUALNOŚCI I DYSTRYBUTORZY

Lacanche

Logowanie

Smażony filet z okonia morskiego z marmoladą cebulowo-pomarańczową

1. Obierz skórkę z pomarańczy za pomocą obieraczki i pokrój ją w bardzo cienkie paski julienne.
2. Podgrzej 2 łyżki oleju w dużym rondlu i dodaj cebulę  pociętą w paski i skórkę pomarańczową.
3. Rozgrzej patelnie do 200 °C
4. Wciśnij sok z pomarańczy i dodaj do garnka z cukrem i gotuj powoli aż cebula i skórka pomarańczowa będą miękkie. Gotuj przez około 30 minut.
5. Przypraw solą i pieprzem filety rybne, upanieruj je w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej.
6. Za pomocą papierowego ręcznika rozprować olej na płycie grillowej
7. Smaż rybę z obu stron na złoty kolor
8. Połóż marmoladę cebulowo-pomarańczową na talerzu i położ na wierzch upanierowany i usmażony, filet
9. Wyciśnij cytrynę na ryby tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI 

  • 1kg cebuli pokrojonej w plastry
  • 4 pomarańcze
  • 60 gr. Cukru
  • 6 filetów z okonia morskiego
  • Mąka do  panierki
  • 2 jajka
  • Bułka tarta z chleba miodowego (pain d'epice) lub zwykła bułka tarta
  • 6 łyżek oleju z orzeszków ziemnych
  • 1 cytryna

PRZYBORY KUCHENNE 

  • 1 Obieraczka
  • 1 patelnia płaska
  • 3 półmiski
  • 1 wyciskacz do soku