WSPARCIEAKTUALNOŚCIKontaKt

Aktualności

Odkryj najnowsze publikacje na naszym (francuskim) koncie na Instagramie : Lacanche.officiel

 

Trzy nowe modne kolory kuchni Lacanche!

Paleta kuchni Lacanche powiększyła się za sprawą trzech nowych emaliowanych wariantów kolorystycznych:

Błękitny koral
Zielona lipa
Różowy kwarc

Od teraz można wybierać spośród 23 świetlistych odcieni emalii.

Zobacz wszystkie odcienie w konfiguratorze

 

Lacanche, firma wyróżniona etykietą Entreprise du Patrimoine Vivant

 

Firma Lacanche została wyróżniona przez francuskie Ministerstwo Gospodarki i Przemysłu etykietą „Entreprise du Patrimoine Vivant” (EPV), znakiem uznania za żywe dziedzictwo kulturowe ustanowionym w celu uhonorowania francuskich przedsiębiorstw dysponujących wyjątkową wiedzą oraz umiejętnościami rzemieślniczymi i przemysłowymi.

> Dowiedz się więcej o spółce Lacanche

 

 

Odkryj trzy nowe kolory Lacanche

Gama opcji oferowanych przez Lacanche została poszerzona o trzy nowe kolory emalii:

szary fajansowy
oliwkowozielony
wiśniowy.

Od teraz możesz wybierać spośród 20 lśniących odcieni emaliowego wykończenia.

Zobacz wszystkie kolory w konfiguratorze

 

Bocuse d’Or

Firma Lacanche zaangażowała się w 2011 roku w organizację ogólnoświatowego konkursu kulinarnego Bocuse d’Or, który zakończył się zwycięstwem duńskiego szefa kuchni Rasmusa Kofoeda.

Od 1987 roku w konkursie bierze udział 24 szefów kuchni – zwycięzców testów eliminacyjnych odbywających się na poszczególnych kontynentach – którzy konkurują ze sobą nawzajem. Konkurs odbywa się co dwa lata w styczniu w budynku Eurexpo w pobliżu Lyonu. W tym samym czasie mają miejsce targi Sirha (Salon International de la Restauration, de l’Hôtellerie et de l’Alimentation – Międzynarodowe Targi Gastronomii, Hotelarstwa i Żywienia). Międzynarodowe jury złożone z renomowanych szefów kuchni wybiera zwycięzcę na podstawie ocen przyznawanych dwóm daniom (jednemu mięsnemu i jednemu rybnemu) zaprezentowanym przez każdego kandydata.
Francuscy szefowie kuchni, którzy znaleźli się na liście zwycięzców, zyskali uwagę opinii publicznej i zapisali się w historii gastronomii: Jacky Fréon (Bocuse d’Or 1987), Michel Roth (Bocuse d’Or 1991), Régis Marcon (Bocuse d’Or 1995), Yannick Alléno (Bocuse d’argent 1999), François Adamski (Bocuse d’Or 2001), Serge Vieira (Bocuse d’Or 2005) i Fabrice Desvignes (Bocuse d’Or 2007).

 

 

Lacanche "Best of France" sur Broadway

LACANCHE w Nowym Jorku, w ostatniej edycji festiwalu " Taste of France"