Aktualności
Odkryj najnowsze publikacje na naszym (francuskim) koncie na Instagramie : Lacanche.officiel
Trzy nowe modne kolory kuchni Lacanche!
Paleta kuchni Lacanche powiększyła się za sprawą trzech nowych emaliowanych wariantów kolorystycznych: Błękitny koral Od teraz można wybierać spośród 23 świetlistych odcieni emalii.
Zielona lipa
Różowy kwarc
Lacanche, firma wyróżniona etykietą Entreprise du Patrimoine Vivant
Firma Lacanche została wyróżniona przez francuskie Ministerstwo Gospodarki i Przemysłu etykietą „Entreprise du Patrimoine Vivant” (EPV), znakiem uznania za żywe dziedzictwo kulturowe ustanowionym w celu uhonorowania francuskich przedsiębiorstw dysponujących wyjątkową wiedzą oraz umiejętnościami rzemieślniczymi i przemysłowymi. > Dowiedz się więcej o spółce Lacanche
Odkryj trzy nowe kolory Lacanche
Gama opcji oferowanych przez Lacanche została poszerzona o trzy nowe kolory emalii: szary fajansowy Od teraz możesz wybierać spośród 20 lśniących odcieni emaliowego wykończenia.
oliwkowozielony
wiśniowy.
Bocuse d’Or
Firma Lacanche zaangażowała się w 2011 roku w organizację ogólnoświatowego konkursu kulinarnego Bocuse d’Or, który zakończył się zwycięstwem duńskiego szefa kuchni Rasmusa Kofoeda.
Od 1987 roku w konkursie bierze udział 24 szefów kuchni – zwycięzców testów eliminacyjnych odbywających się na poszczególnych kontynentach – którzy konkurują ze sobą nawzajem. Konkurs odbywa się co dwa lata w styczniu w budynku Eurexpo w pobliżu Lyonu. W tym samym czasie mają miejsce targi Sirha (Salon International de la Restauration, de l’Hôtellerie et de l’Alimentation – Międzynarodowe Targi Gastronomii, Hotelarstwa i Żywienia). Międzynarodowe jury złożone z renomowanych szefów kuchni wybiera zwycięzcę na podstawie ocen przyznawanych dwóm daniom (jednemu mięsnemu i jednemu rybnemu) zaprezentowanym przez każdego kandydata.
Francuscy szefowie kuchni, którzy znaleźli się na liście zwycięzców, zyskali uwagę opinii publicznej i zapisali się w historii gastronomii: Jacky Fréon (Bocuse d’Or 1987), Michel Roth (Bocuse d’Or 1991), Régis Marcon (Bocuse d’Or 1995), Yannick Alléno (Bocuse d’argent 1999), François Adamski (Bocuse d’Or 2001), Serge Vieira (Bocuse d’Or 2005) i Fabrice Desvignes (Bocuse d’Or 2007).
Lacanche "Best of France" sur Broadway
LACANCHE w Nowym Jorku, w ostatniej edycji festiwalu " Taste of France"