- Ubij białka w misce stalowej na sztywną pianę.
- dodawaj kolejno żółtka i delikatnie je połącz z białkami.
- Dodawaj mąkę i proszek do pieczenia po trochu, cały czas mieszając (aby uniknąć grudek).
- Dodaj skórkę z ½ cytryny.
- Nasmaruj formę do pieczenia Magdalenek masłem i delikatnie oprusz mąką.
- Wstępne nagrzej piekarnik do 200 °C.
- Włóż po jednej łyżce ciasta w każde zagłębienie. Umieść formę w piekarniku i piecz przez około 15 do 20 minut (piekarnik nagrzany do 200 °C, wentylator wyłączony)
POD KONIEC PROCESU PIECZENIA, PILNUJ CIASTEK, ABY NIE WYSYCHŁY ZBYT MOCNO.
WYJMIJ MAGDALENKI Z TACY JAK TYLKO BĘDĄ GOTOWE.

Poziom trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
OFERTA LACANCHE
SKŁADNIKI
- 125g masła
- 125g mąki
- 125g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jaja
- skórka z ½ cytryny
PRZYBORY KUCHENNE
- 1 forma silikonowa do Magdalenek
- 1 miska ze stali nierdzewnej do mieszania
- 1 łyżka ze stali nierdzewnej
- 1 pędzelek do smarowania ciasta
- 1 skrobak do cytryn
- 1 łyżka drewniana
- 1 mikser ręczny
- 1 miska ceramiczna do budyniu
- 1 trzepaczka