Wsyp mąkę do miski ze szczyptą soli i dodaj wody, a następnie zmiękczone masło.
1. Wymieszaj ciasto drewnianą łyżką, a następnie zagnieć je aby było elastyczne.
2. Przesmaż cebulę na maśle. Gdy się zeszkli i lekko skarmelizuje, odstaw ją na bok.
3. Zblanszuj wędzony boczek w gotującej się wodzie. Odstaw na bok.
4. Rozłóż ciasto w formie to tarty, uważając na prawidłowe wyłożenie boków. Wstępnie rozgrzej piekarnik do 200 ° C.
5. Wysmaruj boki żółtkiem; ponakłówaj spód tarty za pomocą widelca i włóż do pieca na maksymalną temperaturę na 10 minut.
6. Na wstępnie podpieczoną tartę wyłóż cebulę i boczek.
7. Posiekaj zioła i posyp plastry boczku.
8. Wymieszaj jajka i śmietankę, a następnie wlej na wierzch.
9. Piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200 ° C, a następnie przez 20 minut w temperaturze 220 ° C.

Poziom trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
OFERTA LACANCHE
SKŁADNIKI
CIASTO
- 200g mąki
- 100g masła
- 4 łyżki wody
- 1 mała szczypta soli
- 1 żółtko
Nadzienie
- 6 cienkie plastry wędzonego boczku
- 3 cebule, obrane i cienko pokrojone w plastry
- 6 do 8 gałązek szczypiorku
- 1 mały pęczek pietruszki
- 80g masła
- 3 jajka
- 0,4 litra świeżej śmietanki
PRZYBORY KUCHENNE
- 1 forma do tarty, średnica 28cm
- 1 patelnia, średnica 30cm
- 1 rondelek ze stali nierdzewnej
- 1 miska szklana
- 1 miska do mieszania
- 1 duża łyżka wazowa
- 1 pędzelek do ciasta
- 1 łyżka drewniana