1. Suszone grzyby namocz przez noc, a następnie przemyj kilka razy, aby wypłukać cały piasek. Następnie osusz je na papierowym ręczniku.
2. Umieść 6 kwadratów z ciasta francuskiego na blasze do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem na górze i delikatnie ponacinaj nożem na krzyż.
3. Upiecz kwadraty z ciasta francuskiego w temperaturze 180 °C przez 25 do 30 minut, aż ciasto ładnie wyrośnie a górna warstwa będzie rumiana.
4. Kiedy kwadraty z ciasta francuskiego będą upieczone odstaw je na ruszt do ostygnięcia.
5. Obierz i pokrój marchewki i selera w duże słupki o wymiarach 5cm x 7mm x7mm (batonnet).
6. Umyj i odetnij końcówki fasolki szparagowa. Przetnij w połowie długości aby dopasować wymiar do innch warzyw.
7. Włóż marchewkę, selera i fasolę do perforowanego pojemnika i gotuj w parze przez około 6 minut. Po ugotowaniu, włóż je do miski z zimną wodą na 1 minutę. Osusz i odłóż na bok.
8. Podgrzej patelnie i rozpuść masło. Usmaż warzywa i odsączone grzyby na roztopionym maśle i podgrzewaj je przez 4 minuty. Dopraw do smaku.
9. Przetnij ciasto francuskie w połowie.
10. Nałóż warzywa łyżką na otwarte kwadraty, przykryj, podgrzej i serwuj ciepłe.

Poziom trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
OFERTA LACANCHE
SKŁADNIKI
- 300 gr. Marchewki
- 300 gr. Selera
- 300 gr. Świeżej Fasolki Szparagowej Zielonej
- 100gr Suszonych Grzybów
- 2 łyżeczki masła
- Sól pieprz
- 6 kwadratów z ciasta francuskiego (8 cm x 8 cm)
- jajko
PRZYBORY KUCHENNE
- 4 miski
- 1 łyżka cedzakowa
- 1 blacha do pieczenia
- 1 ruszt do piekarnika
- 1 pędzel do ciasta
- 1 patelnia