1. Te wspaniałe naleśniki bardzo dobrze komponują się z mięsem lub potrawami drobiowymi.
2. Przygotuj masło klarowane poprzez roztopienie w małym rondelku.
3. Jak tylko masło zacznie się pienić, delikatnie zabierz pianę aż masło pozostanie zupełnie klarowne.
4. Odstaw masło klarowane na bok w małej szklanej miseczce.
5. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie ugnieć je w misce.
6. Wymieszaj z mlekiem i pozostaw do ostygnięcia.
7. Dodaj 3 łyżki mąki następnie dodawaj po jednym jajku na raz, a następnie białka.
8. Mieszaj rózgą lub drewnianą łyżką, aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Podgrzej gazową płytę grzewczą.
9. Smaż naleśniki na patelni z masłem: naleśniki będą posiadały naturalny krztałt. Jak się przyrumienią przerzuć na drugą stronę. Utrzymuj ciepłe, aż do momentu wyserwowania.

Poziom trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
OFERTA LACANCHE
SKŁADNIKI
- 400g masła
- 500g obranych ziemniaków
- ½ litra mleka
- 3 łyżki mąki
- 3 całe jaja
- 4 białka jaj
- Sól
PRZYBORY KUCHENNE
- 1 rondelek
- 1 mała łyżka wazowa
- 1 szklana miska
- 1 sito do przetarcia
- 1 łyżka drewniana
- 1 rózga do mieszania
- 1 szklana miska do mieszania
- 2 małe patelnie