WSPARCIEAKTUALNOŚCIKontaKt

Naleśniki Parmentier

1. Te wspaniałe naleśniki bardzo dobrze komponują się z mięsem lub potrawami drobiowymi.
2. Przygotuj masło klarowane poprzez roztopienie w małym rondelku.
3. Jak tylko masło zacznie się pienić, delikatnie zabierz pianę aż masło pozostanie zupełnie klarowne.
4. Odstaw masło klarowane na bok w małej szklanej miseczce.
5. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie ugnieć je w misce.
6. Wymieszaj z mlekiem i pozostaw do ostygnięcia.
7. Dodaj 3 łyżki mąki następnie dodawaj po jednym jajku na raz, a następnie białka.
8. Mieszaj rózgą lub drewnianą łyżką, aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Podgrzej gazową płytę grzewczą.
9. Smaż naleśniki na patelni z masłem: naleśniki będą posiadały naturalny krztałt. Jak się przyrumienią przerzuć na drugą stronę. Utrzymuj ciepłe, aż do momentu wyserwowania.

 

Poziom trudności: 

Czas przygotowania: 

Czas gotowania: 

OFERTA LACANCHE 

SKŁADNIKI 

  • 400g masła
  • 500g obranych ziemniaków
  • ½ litra mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 całe jaja
  • 4 białka jaj
  • Sól

PRZYBORY KUCHENNE 

  • 1 rondelek
  • 1 mała łyżka wazowa
  • 1 szklana miska
  • 1 sito do przetarcia
  • 1 łyżka drewniana
  • 1 rózga do mieszania
  • 1 szklana miska do mieszania
  • 2 małe patelnie