1. Połóż mięso na blasze do pieczenia. Posmaruj masłem.Rozgrzej piekarnik do 230 °C.
2. Włóż wołowinę do piekarnika i wstępnie ją podpiecz (około 10 minut w temperaturze 230 °C).
3. Wyjmij polędwicę, dopraw solą i pieprzem i pozostaw do wystygnięcia. Delikatnie polej blachę wodą i zbierz sos który powstanie.
4. Posmaruj filet musem z foie gras.
5. Rozwałkuj ciasto francuskie.
6. Następnie połóż ciasto na lekko naoliwionej blasze do pieczenia.
7. Wstępnie podgrzej piekarnik do 230 °C.
8. Połóż filet na środku ciasta i zawiń go w ciasto.
9. Udekoruj pozostałą częścią ciasta, całość posmaruj żółtkiem jaja i umieść w piecu w temperaturze 220 °C na15 minut.

Poziom trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
OFERTA LACANCHE
SKŁADNIKI
- 1 kg polędwicy wołowej, bez głowy i błon
- 1 mus z foie gras
- 500 g ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 40g masła
- sól, pieprz
PRZYBORY KUCHENNE
- 1 wałek do ciast
- 1 blacha do pieczenia
- 1 ruszt do pieczenia
- 1 mały szklany dzbanek
- 1 łopatka metalowa