1. Obierz skórkę z pomarańczy za pomocą obieraczki i pokrój ją w bardzo cienkie paski julienne.
2. Podgrzej 2 łyżki oleju w dużym rondlu i dodaj cebulę pociętą w paski i skórkę pomarańczową.
3. Rozgrzej patelnie do 200 °C
4. Wciśnij sok z pomarańczy i dodaj do garnka z cukrem i gotuj powoli aż cebula i skórka pomarańczowa będą miękkie. Gotuj przez około 30 minut.
5. Przypraw solą i pieprzem filety rybne, upanieruj je w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej.
6. Za pomocą papierowego ręcznika rozprować olej na płycie grillowej
7. Smaż rybę z obu stron na złoty kolor
8. Połóż marmoladę cebulowo-pomarańczową na talerzu i położ na wierzch upanierowany i usmażony, filet
9. Wyciśnij cytrynę na ryby tuż przed podaniem.

Poziom trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
OFERTA LACANCHE
SKŁADNIKI
- 1kg cebuli pokrojonej w plastry
- 4 pomarańcze
- 60 gr. Cukru
- 6 filetów z okonia morskiego
- Mąka do panierki
- 2 jajka
- Bułka tarta z chleba miodowego (pain d'epice) lub zwykła bułka tarta
- 6 łyżek oleju z orzeszków ziemnych
- 1 cytryna
PRZYBORY KUCHENNE
- 1 Obieraczka
- 1 patelnia płaska
- 3 półmiski
- 1 wyciskacz do soku